اواخر هفته گذشته بود که ریزش بخشی از کف زمین در یکی از محلات نسیم‌شهر خبرساز شده و گرچه به اشتباه این حادثه از سوی برخی مسئولان و رسانه‌ها تحت عنوان فرونشست معرفی شد، اما سبب شد تا بار دیگر خطر فرونشست زمین در تهران مورد توجه قرار بگیرد. موضوعی که مدیر کل بحران استان تهران درباره آن توضیحاتی را ارائه داده است.

منصور درجاتی در گفت‌وگو با پناه مردم نیوز، درباره فرونشست زمین در تهران گفت: هم درشهر تهران و هم در استان تهران مناطقی وجود دارد که در معرض فرونشست زمین قرار دارد. فرونشست در واقع عارضه‌ای است که به زبان ساده درپی کاهش سطح آب‌های زیرزمینی که مهم‌ترین دلیل آن برداشت بی‌رویه از این منابع است، رخ می‌دهد و ناشی از استفاده ناهنجار و نامناسب از منابع آبی است.

وی با بیان اینکه برای مقابله با فرونشست باید جلوی برداشت بی‌رویه از منابع آبی گرفته شود، گفت: اما نباید تصور کنیم که اگر امروز جلوی این برداشت گرفته شد، چند روز بعد موضوع حل و فصل خواهد شد و دیگر خطری بابت فرونشست ما را تهدید نمی‌کند. اتفاقا همانطور که طی مدت نزدیک به ۲۰ سال کاهش سطح منابع آب زیرزمین منجر به فرونشست زمین شده است؛ تقریبا همینقدر نیز زمان لازم است تا این عارضه جبران شود و به همین دلیل نیز باید تمهیدات اتخاذ شده، طولانی مدت باشد.

مدیرکل بحران استان تهران با تاکید بر اینکه فرونشست درمان سریع ندارد، گفت:‌ البته گاهی نیز حوادث دیگر به عنوان فرونشست معرفی و اعلام می‌شود، مانند آنچه که روز پنجشنبه هفته گذشته در نسیم شهر رخ داد که هیچ ارتباطی با فرونشست نداشت. متاسفانه برخی از رسانه‌ها نیز در این مورد جوسازی می‌کنند و خبرهای منتشر می‌کنند که سبب نگرانی مردم شده و هیچ فایده دیگری ندارد.

درجاتی با بیان اینکه بخش‌هایی از استان تهران در معرض فرونشست زمین قرار دارد، گفت: در استان تهران ورامین و شهریار در معرض پدیده فرونشست قرار دارند و در شهر تهران نیز بخش‌هایی از این شهر به خصوص در جنوب و جنوب غرب شهر تهران در معرض این پدیده هستند.

وی درباره اینکه آیا برای مقابله با فرونشست زمین در تهران اقدامی انجام شده یا خیر؟ نیز به ایسنا گفت: کارگروهی در این خصوص فعال است که اتفاقا یکسری ممنوعیت‌ها را نیز ابلاغ و اجرا کرده که از جمله آن ممنوعیت برداشت از چاه‌های آب است. در این خصوص اداره کل مخاطرات سازمان زمین‌شناسی مسئولیت‌هایی را برعهده دارد و متولی امور است.