به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «قاسم رستم‌پور» با تشریح جزئیات مصوبات شش‌بندی نشست شورای عالی اشتغال که به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد، گفت: این پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم و دومین جلسه در سال‌جاری است که با توجه به اهمیت اشتغال، امروز پنج‌شنبه […]



به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «قاسم رستم‌پور» با تشریح جزئیات مصوبات شش‌بندی نشست شورای عالی اشتغال که به ریاست آیت‌الله رئیسی برگزار شد، گفت: این پنجمین جلسه شورای عالی اشتغال در دولت سیزدهم و دومین جلسه در سال‌جاری است که با توجه به اهمیت اشتغال، امروز پنج‌شنبه ۴ خردادماه در نهاد ریاست‌جمهوری برگزار شد.

 

رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال گفت: در این نشست شورای عالی اشتغال، عملکرد بانک‌ها در مورد تبصره‌های بودجه در بخش اشتغال به ویژه در تبصره‌های ۱۶ و ۱۸ بررسی شد. همچنین دستگاه‌های حمایتی ملّی شامل کمیته امداد امام‌خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، صندوق نوآوری و شکوفایی و بنیاد برکت که منابعی در اعتبارات بودجه ۱۴۰۲ دارند، برنامه‌های خود برای ایجاد اشتغال در سال‌جاری را اعلام کردند که به تصویب اعضای شورای عالی اشتغال رسید.

 

وی گفت: در این نشست همه استانداران کشور به‌صورت وبیناری حضور داشتند و سه استاندار کردستان، لرستان و فارس مطالبی در مورد عملکرد اشتغال در استان‌های خود عنوان کردند و مسائل و مشکلات اجرایی در سطح استان مطرح شد.

 

به گفته رستم‌پور، مسائل اجرایی تبصره‌های ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه سال‌جاری که ناظر به تسهیلات تکلیفی و منابعی برای افتتاح حساب‌های پیشرفت و عدالت استانی است در جلسه مطرح شد و بانک‌های عامل که شامل اکثریت بانک‌های دولتی هستند، به عنوان عامل پرداخت تسهیلات ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه حضور دارند.

 

وی با اشاره تکلیف قانون حساب‌های پیشرفت و عدالت استانی گفت: گزارشی از سوی وزارت اقتصاد در شورای عالی اشتغال مطرح شد و  رئیس‌جمهور دستور داد که در اسرع وقت این حساب‌های پیشرفت و عدالت راه‌اندازی شود و تأکید کردند در هفته آینده کارهای ابلاغ حساب پیشرفت و عدالت انجام شود.

 

سرپرست اداره‌کل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی در حال تدوین دستورالعمل نحوه ایجاد حساب پیشرفت و عدالت در سطح استان‌هاست که در سطح ملّی، وزارت اقتصاد به‌عنوان دبیر حضور دارد و در سطح استان‌ها استانداران و مقامات استانی به‌عنوان شورای برنامه‌ریزی حساب‌های پیشرفت و عدالت تصمیم‌گیر هستند.

 

رستم‌پور گفت: در نشست امروز شورای‌عالی اشتغال در مجموع ۶ بند مصوب شد و تأکید بر این بود که منابع اعتباری قانون بودجه در اسرع وقت توسط سازمان برنامه و بودجه با کمک بانک مرکزی و بانک‌های عامل ابلاغ شود.

 

وی اضافه کرد: یک بند از مصوبات برای ایجاد اشتغال فارغ‌التحصیلان دکتری و تحصیلات تکمیلی که دولت یارانه دستمزد و یارانه کارفرمایان و همچنین منابع برای کاورزی آنان را تأمین می‌کند.

 

رئیس دبیرخانه شورای‌عالی اشتغال در مورد منابع قانون بودجه برای ایجاد اشتغال گفت: در قانون بودجه امسال ۱۰۰ هزار میلیارد تسهیلات تکلیفی درنظر گرفته شده است که از این رقم ۳۵ هزار میلیارد تومان در اختیار کمیته امداد امام‌خمینی(ره)، ۵ هزار میلیارد تومان بهزیستی، ۵ هزار میلیارد تومان بنیاد برکت، ۵ هزار میلیارد تومان صندوق نوآوری و شکوفایی و ۵ هزار میلیارد تومان به صورت ملّی تصمیم‌گیری می‌شود و ۵۰ هزار میلیارد تومان هم بین استان‌ها در اختیار شورای استان قرار می‌گیرد.

 

وی تأکید کرد: منابعی از بودجه توسط سازمان برنامه و بودجه برای ایجاد اشتغال در نظر گرفته می‌شود. همچنین به تناسب وصولی تسهیلات سال‌های قبل در قالب تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۲ هم به منابع این تبصره اضافه می‌شود و رئیس‌جمهور تأکید کرد در مدت زمان کوتاهی دستورالعمل اجرایی تبصره ۱۸ قانون بودجه ابلاغ شود.

 

رستم‌پور گفت: وزارت اقتصاد هیأت امنای حساب پیشرفت و عدالت را در سطح ملّی در اختیار دارد و در استان‌ها نیز استاندار رئیس شورای برنامه‌ریزی استان قرار دارد.

 

وی گفت: قرار شد هفته آینده جلساتی در وزارت اقتصاد برای دستورالعمل حساب‌های پیشرفت و عدالت برگزار شود.

 

سرپرست اداره‌کل نظارت و هماهنگی طرح‌های کارآفرینی و اشتغال افزود: بخشی از منابع به صورت اوراق در اختیار شورای استانی قرار داده می‌شود که این اوراق با فروش در بازار و با سازوکار و نظارت دیوان محاسبات برای پرداخت تسهیلات اشتغال استفاده می‌شود.



منبع