به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، سردار وحید مجید با تبریک دهه کرامت و سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: سو استفاده از فضای سایبری توسط مجرمان در هر موقعیتی رخ میدهد و مجرمان مترصد سوءاستفاده از این فضا هستند و از سال ۱۳۹۹ با این موضوع مواجه شدهایم که در ساحتهای شبکههای اجتماعی خارجی […]
به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، سردار وحید مجید با تبریک دهه کرامت و سالروز آزادسازی خرمشهر، گفت: سو استفاده از فضای سایبری توسط مجرمان در هر موقعیتی رخ میدهد و مجرمان مترصد سوءاستفاده از این فضا هستند و از سال ۱۳۹۹ با این موضوع مواجه شدهایم که در ساحتهای شبکههای اجتماعی خارجی شاهد پدیدار شدن کانالها، صفحات و اکانتهای متعدد تحت عناوین مجرمانه فروش سؤالات آزمون، فروش سؤالات کنکور و کلیدواژههای متفاوت بودهایم و از همان سال پلیس فتا فراجا اقدامات هماهنگ خود را با سازمانهای ذیربط انجام داده است. تیمهای رصدی را در این رابطه فعالیت کردیم. کارگروههای متعددی در حوزه استانها و شهرستانها فعال شده است.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا افزود: پلیس فتا تنها به زمانهای نزدیک به آزمون بسنده نمیکند بلکه در طول سال موضوع را پیگیری کرده و افرادی که در این زمینه فعال هستند را رصد و شناسایی میکند اما در نزدیکی ایام امتحانات نهایی و کنکور فعالیت مجرمان سایبری تشدید میشود.
وی با اشاره به فعالیت افرادی که مدعی تقلب با ابزارهایی همچون میکروچیپ ها هستند، گفت: برابر قانون با این افراد برخورد میشود و در مواردی مانند استفاده از تجهیزات برای انتقال سؤال و عکسبرداری از سؤال و در مواردی که وزارت علوم و سازمان سنجش متقاضی هستند برخوردهای قانونی صورت میگیرد.
وی گفت: در سال گذشته یک هزار قلم ابزار میکرو ارسال کننده، میکرو فرستنده، ابزارها و ریز تراشه الکترونیک شناسایی و ضبط شده است و افرادی که این ابزار خریداری کردهاند هم مورد پایش قرار گرفتهاند و اقدامات لازم درباره آنها انجام شده است.
رئیس پلیس فتای فراجا در مورد نوبت دوم آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، گفت: برای این رویداد هماهنگی لازم صورت گرفته است و طرح عملیاتی پلیس فتا آماده شده و پلیسهای فتا در استانهای سراسر کشور تحت هدایت ستاد پلیس فراجا با توجه به تأکیدات مؤکد فرماندهی نیروی انتظامی قرار دارند و همه آمادگیهای لازم برای کنترل و برخوردها با مجرمان وجود دارد.
سردار مجید با اشاره به اهمیت آگاهی و دانش سایبری داوطلبان و خانوادههای آنها گفت: بر اساس بررسیها دلیل شکلگیری ۷۰ درصد مسائل نا آگاهی داوطلبان بوده است و خواهش ما از والدین و داوطلبان آزمون سراسری این است که فریب ادعاهای واهی درباره فروش سؤالات را نخورند و با آینده تحصیلی خود بازی نکنند.
وی در پایان یادآور شد: احتمال دارد در نزدیکی زمان برگزاری آزمون سراسری لینکهایی به تلفنهای همراه افراد ارسال شود و به طور مثال لینکهای آلوده با عنوانهایی مانند «دسترسی به سؤالات کنکور» ارسال شود تا وقتی داوطلب روی آن کلیک کند گوشیهای تلفن همراه را آلوده و موجبات سو استفاده فراهم شود. این موضوع یکی از پیش بینیها است که مجرمان سایبری شگرد خود را تغییر داده و لینک آلوده ارسال کنند و به همین منظور تذکرات به داوطلبان و والدین داده میشود.
انتهای پیام/
Tuesday, 26 September , 2023