نشست الزامات و پیش نیازهای توسعه کاربرد ارزهای دیجیتال برگزار شد تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۸ به گزارش گروه مطالعات آینده علم، فناوری و نوآوری و  گروه تأمین مالی و اقتصاد علم، فناوری و نوآوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نشست «الزامات و پیش ­نیازهای توسعه کاربرد ارزهای دیجیتال» در تاریخ ۲۴/۰۸/۱۴۰۱ برگزار شد و مهندس محمدرضا […]


نشست الزامات و پیش نیازهای توسعه کاربرد ارزهای دیجیتال برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۴۰۱/۰۸/۲۸

به گزارش گروه مطالعات آینده علم، فناوری و نوآوری و  گروه تأمین مالی و اقتصاد علم، فناوری و نوآوری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور نشست «الزامات و پیش ­نیازهای توسعه کاربرد ارزهای دیجیتال» در تاریخ ۲۴/۰۸/۱۴۰۱ برگزار شد و مهندس محمدرضا شرفی نائب رئیس انجمن بلاک­چین و رمزارز ایران و همچنین مهندس مسلم محسنی­ خواه، مدرس و مشاور سرمایه­ گذاری رمزارزها در این نشست سخنرانی کردند.

در ابتدا دکتر امیر هوشنگ حیدری، مدیر گروه مطالعات آینده علم، فناوری و نوآوری و دبیر نشست، از اهمیت سازگاری و درک صحیح از تغییرات پیاپی دنیای مجازی و کاربست آن در زیست­‌بوم ­های جهانی گفت و به ضرورت توجه به حوزه ­های نوظهوری همچون فناوری بلاکچین برای مخاطبان ذینفع از سوی جوامع علمی تأکید کرد. در ادامه دکتر پریسا علیزاده، مدیر گروه تأمین مالی و اقتصاد علم، فناوری و نوآوری، با اشاره به اهمیت رمزارزها و فناوری بلاکچین در مباحث مبادلات مالی افزود: امروزه رمزارزها کاربرد وسیع و متعددی در همه کشورها دارد و لذا ارائه راهکارها و برنامه ­ریزی­ ها جهت بهره مندی از مزایای آنها در سطوح دولتی و کسب‏ وکارها از اهمیت بسزایی برخوردار است.

سپس آقای محسنی­خواه، در خصوص سرمایه­گذاری در رمزارزها پس از تأکید بر دغدغه­ های فکری و ریشه تفکرات اشتباه عامه، به چند مفهوم از مدیریت ریسک و فرصت‏های سرمایه ­گذاری در بخش‏های مختلف اشاره و بیان کرد برخلاف تصورات و باور عموم، رویکرد سرمایه­ گذاری قابل ملاحظه­ و مناسبی در این گونه فناوری مالی وجود ندارد. وی اظهار داشت شکوفایی بلاکچین افزون بر بازارهای مالی در حوزه ­هایی همچون وب ۳ و متاورس قابل درک بوده که البته به دلیل سپری کردن دوران ابتدایی هنوز با چالش ­های امنیتی زیادی همراه است.

در ادامه آقای مهندس محمدرضا شرفی نائب رئیس انجمن بلاک­چین و رمزارز ایران، فناوری بلاکچین و ارزهای دیجیتال را به عنوان فناوری نسل آینده در انتقال و ثبت داده معرفی نمود و به اهمیت و جهان شمولی آن در زندگی امروزی تأکید کرد.  وی با اشاره به اینکه کاربرد این فناوری در حوزه­های صنعت، اقتصاد و بازارهای مالی بسیار وسیع است همچنین تحت عنوان ابزار تبادل بدون نیاز به واسطه در زمینه ­های تأمین مالی جمعی، خدمات بانکی، وام­دهی، بیمه­ای و … نیز مطرح است. ایشان «غیرمتمرکز بودن» را مهمترین خصیصه بلاکچین برشمرد و اذعان داشت حوزه بلاکچین بدون نهاد ناظر و واسطه­ها به ثبت و نگهداری داده می­پردازد و تمام اشخاص ذینفع با پذیرش این مسئولیت فردی از آن بهره­ مند می­شوند. لذا ضرورت فرهنگ‏سازی و ایجاد دانش استفاده از آن برای همه کاربران، از اساسی ترین چالش­های این حوزه محسوب می­شود. قابل اعتماد بودن، امنیت داده، شفافیت اطلاعات، سرعت و عدم محدویت زمان و مکان از دیگر خصوصیات این فناوری بود که آقای مهندس شرفی در ادامه به معرفی هر یک از آنها پرداخت. ایشان همچنین به این نکته مهم اشاره کرد که برخورداری از اینترنت پایدار به عنوان یکی از الزامات توسعه ­یافتگی این فناوری بوده که نقص آن مشکلات عدیده ­ای را فراهم می­نماید.

در پایان نشست حاضران در جلسه به طرح سوالات و ارائه مباحث تکمیلی در این زمینه پرداختند.

 

 

 



منبع