به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با تشکر از رئیس و هیئت رئیسه سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری این المپیاد، گفت: تقدیر از برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی کشور موجب نهادینه شدن فرهنگ تجلیل از تلاشگران و دانشمندانی است که به کشور خود خدمت میکنند […]
به گزارش روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این آیین با تشکر از رئیس و هیئت رئیسه سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری این المپیاد، گفت: تقدیر از برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی کشور موجب نهادینه شدن فرهنگ تجلیل از تلاشگران و دانشمندانی است که به کشور خود خدمت میکنند تا آنها بدانند مردم و جامعه قدر آنها را میدانند.
دکتر محمدعلی زلفیگل با اشاره به افتخارآفرینی برگزیدگان این المپیاد، ادامه داد: خانوادهها نقش زیادی در موفقیت نخبگان علمی ایفا میکنند و بهترین لحظات زندگی پدران و مادران زمان کسب موفقیت و افتخار فرزندان است. جهاد و موفقیتهای علمی الگوسازی برای نسل جدید بوده و ارزشمند است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه به دغدغهها و پیشنهادات نماینده برگزیدگان المپیاد علمی دانشجویی پاسخ داد و تأکید کرد: در روزهای آینده نشستی در خصوص این مسائل برگزار خواهد شد و نظرات برگزیدگان علمی مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه نخبگان، هر جای دنیا باشند ایرانی هستند و ما میخواهیم ارتباط خود را با آنان حفظ کنیم، افزود: نخبگان سرمایههای کشور هستند و در هر محیط و فضایی قرار بگیرند، به آن محیط و فضا ارزش و وجاهت میدهند.
زلفی گل در خصوص پذیرش برای ادامه تحصیل برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی نیز خاطرنشان کرد: شاید امکان پذیرش همه برگزیدگان در یک دانشگاه و رشته مورد نظر وجود نداشته باشد ولی خواسته برگزیدگان را پیگیری میکنیم.
معاون آزمونهای سازمان سنجش کشور نیز در ابتدای این مراسم به فرایند برگزاری المپیاد علمی دانشجویی کشور اشاره کرد و گفت: در سال ۱۳۷۵ این المپیاد با ۶ رشته و در سال ۱۴۰۳ با ۲۳ رشته برگزار شد. المپیاد علمی دانشجویی کشور هرسال در دو مرحله متمرکز و غیر متمرکز توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار میشود.
دکتر علی صدر با بیان اینکه دانشجویان دوره کارشناسی از سال سوم به بعد میتوانند در المپیادهای علمی دانشجویی کشور شرکت کرده و دانش خود را در رشته مورد نظر ارزیابی کنند، افزود: شرکت کنندگان در این المپیاد در رشتههای «زبان و ادبیات فارسی»، «علوم جغرافیا»، «علوم اقتصادی»، «الهیات و معارف اسلامی»، «علوم تربیتی»، «حقوق»، «روان شناسی»، «علوم زمین»، «شیمی»، «فیزیک»، «زیست شناسی»، «آمار»، «ریاضی»، «طراحی صنعتی»، «مهندسی برق»، «مهندسی شیمی»، «مهندسی صنایع»، «مهندسی عمران»، «مهندسی مکانیک»، «مهندسی مواد و متالورژی»، «مهندسی کامپیوتر»، «مهندسی کشاورزی (زراعت و اصلاح نباتات)»، «سلولهای بنیادی و مهندسی بافت» با هم رقابت پرداختند و در سال جاری رشته «فناوریهای نانو» به این رشتهها افزوده میشود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکتکنندگان در سال ۱۴۰۱ در مجموع هزار و ۲۹۸ نفر و در سال ۱۴۰۲ هزار و ۳۲۳ نفر در مرحله نهایی بودند و ۱۱۷ نفر مدالهای طلا، نقره و برنز این المپیاد را کسب کردند که دانشگاه صنعتی شریف با تعداد ۲۸ مدال رتبه اول، دانشگاه تهران با ۲۰ مدال رتبه دوم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ۸ مدال رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
معاون آزمونهای سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه مطابق مقررات برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی حمایتهایی دریافت میکنند، گفت: از جمله این حمایتها این است که بر اساس مصوبه شورای هدایت استعدادهای درخشان ۱۵ نفر اول هر رشته در رشته مرتبط بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد پذیرش میشوند و بنیاد ملی نخبگان هم از این عزیزان حمایت میکند.
در پایان این مراسم با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور و روسای دانشگاههای تهران از برگزیدگان بیست و هفتمین و بیست و هشتمین المپیاد علمی دانشجویی کشور تقدیر شد.
انتهای پیام/
Friday, 11 July , 2025